top of page
  • Foto van schrijverNiels Normon

Daar komt de bloedluis!

Bijgewerkt op: 15 sep. 2023


De temperaturen stijgen, dit is heel aangenaam voor ons maar helaas ook voor de gevreesde bloedluis. Vanaf 10 graden Celsius zijn de luizen actief en gaan ze actief op zoek naar hun bloeddonor. Als de omstandigheden goed zijn (temperatuur, bloeddonor aanwezig, schuilmogelijkheden) planten de bloedluizen zich razendsnel voer. In drie maanden tijd kan de populatie bloedluizen groeien van enkele individuen tot een half miljoen luizen.Overzicht levenscyclus bloedluis; in ideale omstandigheden duurt de cyclus slechts 7 dagen. 1 volwassen bloedluis kan iedere week 8 eieren leggen.
Levenscyclus bloedluis

De strijd tegen deze bloeddorstige monsters lijkt oneerlijk maar met goede producten en de juiste manier van behandelen ben je de beestjes snel de baas.


Het is uitermate belangrijk om te werken op twee niveaus.


Als eerste stap moet je de omgeving behandelen. In ideale omstandigheden is dit al gebeurd, moest dit nog niet het geval zijn raden we aan dit zo snel mogelijk te doen. Het ideale product voor omgevingsbehandeling is een veilig product voor mens en dier met een lange nawerking.

Ten tweede moeten ook de vogels zelf behandeld worden. Hiervoor zijn verschillende producten op de markt gaande van druppels die je lokaal toedient op de huid tot producten om via het drinkwater toe te dienen.


De ideale behandeling is sterk afhankelijk van type huisvesting, type vogels, ... Voor een adequate behandeling op maat contacteer ons via mail.755 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page