top of page
  • Niels Normon

Daar komt de bloedluis!


De temperaturen stijgen, dit is heel aangenaam voor ons maar helaas ook voor de gevreesde bloedluis. Vanaf reeds 10 graden Celsius zijn alle luizen actief en gaan ze dan ook actief op zoek naar hun bloeddonor. Nu is het reeds warmer en vermenigvuldigen de beestjes zich ook razendsnel.Overzicht levenscyclus bloedluis; in ideale omstandigheden duurt de cyclus slechts 7 dagen. 1 volwassen bloedluis kan iedere week 8 eieren leggen.
Levenscyclus bloedluis

De strijd tegen deze bloeddorstige monsters lijkt oneerlijk maar met goede producten en de juiste manier van behandelen ben je de beestjes snel de baas.


Het is uitermate belangrijk om te werken op twee niveaus.


Als eerste stap moet je de omgeving behandelen. In ideale omstandigheden is dit al gebeurd, moest dit nog niet het geval zijn dan raden we aan dit zo snel mogelijk te doen. Het ideale product voor omgevingsbehandeling is een veilig product voor mens en dier met een lange nawerking.

Ten tweede moeten ook de vogels zelf behandeld worden. Hiervoor zijn verschillende producten op de markt gaande van druppels die je lokaal toedient op de huid tot producten om via het drinkwater toe te dienen.


De ideale behandeling is sterk afhankelijk van type huisvesting, type vogels, ... en zoveel meer. Voor een adequate behandeling op maat contacteer ons via mail.576 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page