top of page
eBook (2).png

ONS TEAM

Grey Photo Studio Camera Penline Logo  (4).png

Emiel Demeester

Emiel is afkomstig uit centraal West-Vlaanderen en studeerde diergeneeskunde aan de universiteit van Gent. Tijdens zijn studies werd er extra aandacht besteed aan alles wat met vogels en pluimvee te maken had. 

In 2016 richtte hij Medibird op en bouwde het uit tot de praktijk die het nu is. Hij spitst zich vooral toe op zangvogels, duiven en sierpluimvee.

 

Zelf kweekt hij verschillende soorten vogels en sierpluimvee en als er wat tijd over is, durft hij wel eens meespelen op de vinkenzetting. ​

Grey Photo Studio Camera Penline Logo  (5).png

Niels Normon

Niels is afkomstig uit Zuid-West Vlaanderen en studeerde diergeneeskunde aan de universiteit van Gent. Voordien rondde hij ook zijn opleiding biomedische wetenschappen aan de KU Leuven met succes af. Dit gaf hem meer inzicht in de labo-technieken die van belang zijn bij de vogels. Hij deed verschillende bijscholingen en deed stages bij verschillende vogelpraktijken waaronder in Chicago en België

Niels versterkt Medibird sinds 2019. Hij legt zich vooral toe op kromsnavels, duiven en sierpluimvee. Zijn passie voor vogels beoefent hij thuis ook door het houden van verschillende sierpluimvee. 

MicrosoftTeams-image (41).png

Lander Cornelis

Sinds 2023 wordt het team versterkt door dierenarts Lander. Hij studeerde af aan de Universiteit van Gent met als specialisatie pluimvee, varken en konijn. Tijdens zijn studies liep hij ook al stage bij Medibird, maar de passie voor vogels heeft hij al van kleins af aan! 

 

Als kleinzoon van een duivenmelker werd voor Lander de fundering van zijn grote interesse in elk dier met pluimen al heel vroeg gelegd. Hij nam bij manier van spreken al duiven in de hand nog voor hij kon lopen. Naast zijn grote belangstelling voor de duivensport kan hij ook zijn plezier vinden in het kweken van sierkippen, zangvogels en konijnen. 

bottom of page