top of page

Team

ara consultatie.jpg

Dierenarts Emiel Demeester

Emiel is afkomstig uit centraal West-vlaanderen.  Door een zeer grote passie en interesse voor dieren algemeen startte Emiel met de studies diergeneeskunde te Gent. Tijdens de studies werd steeds met extra aandacht besteed aan alles wat met vogels en pluimvee te maken had. 

Na de studies heeft Emiel het geluk gehad om zijn passie verter te zetten in zijn beroep. Binnen de bestaande dierenartsenpraktijk DEGUDAP bouwde hij de dienst sier-, hobby- en sportvogels verder uit tot MEDIBIRD. 

Als enthousiaste kweker/liefhebber van sierpluimvee en vogels staat hij steeds paraat om praktisch advies op maat te voorzien. 

36FBAFA7-2961-4D44-AD5F-A706D65A4CBC_1_2

Dierenarts Niels Normon

Niels is afkomstig van Sint-Eloois-Winkel. Omwille van zijn passie voor dieren en in het bijzonder vogels volgde hij de opleiding diergeneeskunde aan de UGent te Merelbeke. Hij studeerde af in 2019 met onderscheiding. Voordien ronde hij zijn opleiding biomedische wetenschappen aan de KU Leuven met succes af in 5 jaar.

Al van toen hij jong was had hij een grote interesse in vogels. Zijn passie gaat voornamelijk uit naar de krombekken en de roofvogels. Zelf bezit hij enkele Catharina parkieten en verschillende sierkippen.

 

Om zijn kennis in vogels uit te breiden heeft hij tijdens zijn opleiding diergeneeskunde verschillende bijscholingen gevolgd op het gebied van vogels. Ook heeft hij stage gelopen in Chicago in een gespecialiseerde praktijk voor vogels. Hij blijft zijn kennis over vogels vergroten door deel te nemen aan verschillende bijscholingen en lezingen te geven.

bottom of page