Team

Dierenarts Emiel Demeester

Emiel is afkomstig uit centraal West-vlaanderen.  Door een zeer grote passie en interesse voor dieren algemeen startte Emiel met de studies diergeneeskunde te Gent. Tijdens de studies werd steeds met extra aandacht besteed aan alles wat met vogels en pluimvee te maken had. 

Na de studies heeft Emiel het geluk gehad om zijn passie verter te zetten in zijn beroep. Binnen de bestaande dierenartsenpraktijk DEGUDAP bouwde hij de dienst sier-, hobby- en sportvogels verder uit tot MEDIBIRD. 

Als enthousiaste kweker/liefhebber van sierpluimvee en vogels staat hij steeds paraat om praktisch advies op maat te voorzien. 

Dierenarts Niels Normon

Niels is afkomstig van Sint-Eloois-Winkel. Hij startte zijn universitaire opleiding aan de KU Leuven waar hij de opleiding biomedische wetenschappen in 5 jaar heeft afgerond. Omwille van zijn passie voor dieren heeft hij daarna de opleiding diergeneeskunde aan de UGent te Merelbeke gevolgd. Hij is afgestudeerd in 2019 met onderscheiding. 

Al van toen hij jong was had hij een grote interesse in vogels. Zijn passie gaat uit naar de krombekkigen en roofvogels. Zelf bezit hij enkele Catharina parkieten en sierkippen.

 

Om zijn kennis in vogels uit te breiden heeft hij tijdens zijn opleiding diergeneeskunde verschillende bijscholingen gevolgd op het gebied van vogels. Ook heeft hij stage gelopen in Chicago in een gespecialiseerde praktijk voor vogels. Hij blijft zijn kennis over vogels vergroten door deel te nemen aan verschillende bijscholingen en lezingen te geven.