top of page
Consultatie
B00BFA51-C5D7-4078-9FC4-E20A3267760A.jpe

Je kan bij ons terecht met al uw vogels ter controle, voor een jaarlijkse vaccinatie of bij ziekte.

Bij iedere consultatie wordt een volledig klinisch onderzoek uitgevoerd. Zo controleren we standaard de mest en nemen we indien nodig een cloaca- en kropswab. De stalen worden direct microscopisch onderzocht. Indien nodig voeren we een kleuring uit op de stalen of sturen we ze direct door naar het labo voor verder onderzoek (bacteriologisch, virologisch, ...).

Naast consultaties op de praktijk dragen wij huisbezoeken hoog in het vaandel daar dit in sommige gevallen extra informatie kan opleveren om een gepaste behandeling in te stellen.

Begeleiding van hobbykwekers om samen tot betere resultaten te komen is onze specialiteit. Zo bieden we advies en begeleiding aan op maat voor zowel kweek als sportvogels.   


Chirurgie

Indien chirurgie nodig is dan wordt dit in de beste omstandigheden uitgevoerd. We berusten hiervoor op een goed uitgerustte steriele omgeving en bijhorend specifiek materiaal. De ingrepen worden meestal uitgevoerd onder gasanesthesie met monitoring van de patiënt. Tijdens de operatie streven we naar een pijnloze ervaring door gepaste pijnmedicatie en sedatie te gebruiken. 

 

Voor en na de operatie kunnen de patiënten worden gehospitaliseerd bij ons. Zo worden ze nauwlettend opgevolgd en krijgen ze de nodige en juiste  nabehandeling en medicatie. 

FB83A5EC-F0A7-491C-AD89-EF368C9117AA.jpe
B24D0B78-AEAF-49D4-97C6-364D263D5C93_1_1
Autopsie
IMG00032_edited.jpg

Onze praktijk  beschikt over een goed uitgeruste autopsieruimte die voldoet aan alle moderne eisen. Doordat we zelf in de praktijk staan kunnen we autopsie/letsel linken aan diagnose en zo kunnen we gericht advies geven. 

Autopsie is een zeer grote meerwaarde indien er sterfte is in u vogelbestand. Maar ook bij algemene gevallen om de exacte doodsoorzaak van uw vogel te weten.

Onze stalen worden op hygiënische en correcte manier genomen en verwerkt worden. Bij iedere autopsie worden  standaard  alle letsels macroscopisch en microscopisch bekeken. Bij verdachte letsels of vermoeden van infectie worden stalen genomen voor bacteriologie en/of virologie.

Cytologie is een van de eerste diagnostische middelen die we kunnen uitvoeren naast het bekijken van de letsels. Dankzij onze uitgebreide databank kunnen we vlug een diagnose stellen door cytologie en ziektebeeld te combineren.

Tenslotte wordt altijd een uitgebreid autopsieverslag opgemaakt met beeldmateriaal van de letsels, de diagnose en advies i.v.m. behandeling. 

Indien u wenst een autopsie door ons te laten uitvoeren kan je via onderstaande link een aanvraag indienen.

Laboratorium

Door een nauwe samenwerking met het labo Poulpharm kan er snel een correcte diagnose worden gesteld. Poulpharm is gespecialiseerd in parasitologie , bacteriologie en virologie bij pluimvee en vogels. 

 

Indien nodig kunnen we eveneens hok-eigen (bacteriële en virale) autovaccins voorzien.

Voor de papegaaiachtigen  kunnen we verschillende analyses aanbieden. Zo kunnen we  verschillende virale aandoeningen (PBDF, Borna, Pacheco, ...), Chlamydia, Aspergilose en meer testen. Daarnaast kunt u ook altijd bij ons terecht voor geslachtsbepaling van uw vogel. 


Naast Poulpharm werken we eveneens samen met DGZ, Lavetan, Labofarm en GD Deventer voor analyse van bepaalde stalen.

9F316724-60EE-4329-9EA8-A3B2ED5294DA.jpe
Huisapotheek
66A201A3-385C-4EA7-8750-1D7E64825F4D.jpe

Vogels en pluimvee vragen een andere aanpak op gebied van behandelen dan zoogdieren. Om u meteen van dienst te kunnen zijn beschikken we over een zorgvuldig samengestelde huisapotheek specifiek voor vogels.

 

We hebben een ruime voorraad vaccins, medicijnen en voedingssupplementen voor de vogelliefhebber. 

De supplementen zijn op maat gemaakt per vogelsoort, de duif, de kromsnaveligen, de zangvogels en de hoenderen.

Samen onder de naam van vets tot birds brengen we de producten ven neorniPharma op de markt. De producten zijn bij onbeschikbaar. 

bottom of page