top of page
  • emieldemeester4

update: Vogelgriep H5

Bijgewerkt op: 14 nov. 2020

Er is vogelgriep vastgesteld in België bij drie wilde vogels, meer bepaald in het vogelopvangcentrum van Oostende. Hierdoor zijn bijkomende maatregelen van kracht. Deze worden kort vermeld in deze update. Voor meer gedetailleerde info verwijzen we u naar de site van FAVV (te vinden onder).


Vanaf 15/11 zijn volgende maatregelen van kracht:

  • Alle pluimvee en vogels, met inbegrip van duiven, van pluimveebedrijven en van individuele houders, moeten worden opgehokt of zodanig afgeschermd dat contact met wilde vogels vermeden wordt. Deze maatregel is niet van toepassing op loopvogels.

  • Alle verzamelingen (tentoonstellingen, wedstrijden, markten) van pluimvee en vogels zijn verboden, zowel voor professionele bedrijven als particuliere houders.

De vorige maatregelen van 01/11 blijven gelden: 

  • Pluimvee van professionele houders, met uitzondering van loopvogels, moet worden opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten). 

  • Hobbyhouders zullen hun pluimvee binnen (of onder netten) moeten voeren en drinken geven. 

  • Er is een verbod op het geven van drinkwater dat afkomstig is van oppervlaktewatervoorraden of regenwater waartoe wilde vogels toegang hebben.

Gelieve als liefhebber / pluimveehouder extra alert te zijn en uw dierenarts te waarschuwen bij verhoogde sterfte of elk ander symptoom die kan wijzen op ziekte.


82 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page