• Niels Normon

Marek Vaccinatie

In tegenstelling tot bij het professionele industriële pluimvee wordt bij de hobbyhouders minder vaak gevaccineerd tegen frequent voorkomende virale aandoeningen. Vanuit de praktijk krijgen we regelmatig de vraag van liefhebbers wat de vaccinatiemogelijkheden zijn bij hun kippen. Veel virale aandoeningen kunnen door het preventief vaccineren vermeden worden!


Dit jaar organiseert de praktijk vanuit dit oogpunt opnieuw Marek-vaccinatie-dagen voor eendagskuikens. Het vaccin dat we gebruiken is een combinatievaccinatie die eveneens bescherming biedt tegen de ziekte van Gumboro (Infectious bursal disease).


Samen met de marek-vaccinatie kan nu ook gevaccineerd worden tegen coccidiose ! Coccidiose is een typische "kuiken"ziekte die eenvoudig kan vermeden worden door uw kuikens de eerste levensdagen te vaccineren.


Door de combinatie van deze drie vaccins zullen uw kuikens veel vlotter opgroeien en kan u veel problemen (van ziekte tot sterfte) vermijden.


Vaccinatiedata

Elke dinsdagavond van 17 tot 20 uur !


Locatie

Op de hoek van Sasstraat 8 en Prins Alberlaan 112, 8870 Izegem


Om dit praktisch te regelen en voldoende vaccin te voorzien vragen wij van u om minimum 4 dagen voor de vaccinatie-datum in te schrijven. U kan ons via mail (of telefonisch) bereiken.


224 keer bekeken